Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Διασώθηκαν δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος (φωτο)

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο, το οποίο επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νησί. Διασώθηκαν δύο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

Συγκεκριμένα το ελικόπτερο έχει πέσει στον θαλάσσιο χώρο, στην περιοχή του Αγίου Μηνά και έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες πρόκειται για ένα ελικόπτερο Mi8, με τετραμελές πλήρωμα (δύο πιλότοι και δύο τεχνικοί.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του Ε/Π ήταν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Δείτε: Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο που επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς

Η τοπική ιστοσελίδα samos24.gr δημοσίευσε στο facebook μία φωτογραφία η οποία φέρεται να είναι από τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου.

Οι εικόνες από τη φωτιά

Μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 2 περίπου το μεσημέρι στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού με 15 οχήματα και 38 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια ενώ από αέρος επιχειρούσε μέχρι την πτώση του και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ. Έχουν κατεύθυνση βορειοδυτική κάτι που σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς.

Δείτε τις φωτογραφίες και βίντεο

Φωτιά στη Σάμο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί